Янукович затвердив стратегію покращення життя українців

Субота, 24 березня 2012, 20:04

Президент Віктор Янукович затвердив Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та першочергові заходи щодо її реалізації.

Відповідний указ голови держави від 24 березня оприлюднений на веб-сайті глави держави.

Стратегія визначає концептуальні напрями діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо створення належних умов для розвитку громадянського суспільства.

Метою такої держполітики є "створення більш сприятливих умов, спрямованих на задоволення інтересів, захист прав і свобод людини і громадянина, подальше становлення громадянського суспільства на принципах безпосередньої, представницької демократії, широкого впровадження форм демократії участі, самореалізації та самоорганізації громадян".

Реклама:

Серед очікуваних результатів виконання Стратегії: створення до 2015 року сприятливих законодавчих, фінансових, податкових та організаційних умов для утворення і функціонування інститутів громадянського суспільства, забезпечення інституційної спроможності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування до ефективної взаємодії з інститутами громадянського суспільства.

Довгостроковими очікуваними результатами Стратегії (до 2020 року) вказані, зокрема, забезпечення участі інститутів громадянського суспільства у формуванні та реалізації державної, регіональної політики, створення умов для забезпечення широкого ефективного представництва інтересів громадян в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, проведення регулярних консультацій (діалогу) з громадськістю з найважливіших питань життя суспільства і держави.

Також очікується впровадження громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, посилення впливу інститутів громадянського суспільства на прийняття управлінських рішень та їх реалізацію, забезпечення сприятливих правових, фінансових, податкових та організаційних умов для здійснення благодійної, волонтерської діяльності, інших форм суспільної активності, підвищення рівня громадянської культури.

Стратегія реалізується за рахунок бюджетних коштів, а також інших джерел, не заборонених законом.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!