Замах на банкіра під Києвом міг бути інсценований - ЗМІ

Субота, 24 березня 2012, 18:50

Замах на голову правління банку "Союз" Сергія Дядечка, чия машина була розстріляна 19 березня під Києвом, могло бути інсценовано.

Як пише у суботу "Дзеркало тижня. Україна", є вагомі підстави вважати, що ця версія дуже вірогідна.

Дядечко проходить свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів у "Родовід Банку".

У статті йдеться, що інсценування замаху могло бути вигідним тому, хто не хоче, щоб Дядечко потрапив на допит у Генпрокуратуру і був змушений там відповідати на цілий ряд незручних питань щодо афер "Родоводу" і загибелі одного з ключових свідків з розслідування фінансових махінацій у банку Геннадія Піскуна.

Реклама:

Автор підкреслює, що Дядечко завжди їздив з охороною, а в той вечір поруч не було ні машини супроводу, ні охоронця в автомобілі самого банкіра.

"Авто зупинилося перед купою каміння. Тут через паркан вискочили два кілери й відкрили вогонь. Якщо подивитися на місце події, стає зрозуміло, що кілери стріляли по нерухомій машині з чотирьох-п’яти метрів. З автоматів АК-74 було випущено близько 25-30 патронів. Однак при стрільбі впритул усі постріли було зроблено не у водія і не в пасажира, а чомусь у двигун і в порожнє переднє сидіння. Не бачити цього кілери не могли", - пише видання.

Автор статті підкреслює, що за цей час слідчі СБУ жодного разу не викликали хоча б на допит власників "Родоводу", в руках яких знаходилися всі важелі фінансового управління.

Колишній президент банку Сергій Бубка спокійно працює в Національному олімпійському комітеті, представляє країну на міжнародній арені. Денис Горбуненко - колишній голова правління банку - в Лондоні. Третій основний засновник-Дядечко - спокійно працював у Києві.

"Тепер же, після відходу з СБУ Валерія Хорошковського, "контролювати" справи щодо "Родовіду", очевидно, вирішили якісь інші, ще більш "принципові" люди. Можливо, з ГПУ. Дядечко в разі активізації слідства у справі "Родоводу"- клієнт номер один", - відзначає видання.

Як підкреслюється в статті, після замаху "з’являється привід для втечі за межі батьківщини".

"Дядечко виїхав, і тепер слідчим буде дуже нелегко до нього добратися", - резюмує автор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!