В СБУ кажуть, що мають достатньо доказів провини Тимошенко у "справі ЄЕСУ"

Субота, 24 березня 2012, 12:49

Слідство зібрало достатньо доказів провини екс-прем'єра Юлії Тимошенко для передачі в суд кримінальної справи, що стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

Про це заявив голова Служби безпеки України Ігор Калінін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Слідче управління СБУ безперервно веде роботу, і на сьогодні зібрано достатньо доказів, щоб здійснювати подальші процесуальні дії", - розповів Калінін.

За його словами, після ознайомлення Тимошенко та її захисників з матеріалами справи у встановлений судом строк (до 28 березня 2012 року) кримінальна справа з обвинувальним висновком буде направлена до прокуратури Харківської області.

Реклама:

"Після цього прокурор при наявності підстав буде вирішувати питання про направлення справи до суду для розгляду по суті", - зазначив співрозмовник агентства.

При цьому він підкреслив: "Безпосередню оцінку доказам у кримінальній справі дає прокурор при затвердженні обвинувального висновку. А після оцінка буде дана судом".

Як пояснив глава СБУ, рішення про те, який суд буде розглядати "справу ЄЕСУ", не перебуває в компетенції СБУ.

Як відомо, Тимошенко засуджена Печерським районним судом Києва до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання "газових контрактів" з Росією в 2009 році.

Апеляційний суд залишив в силі цей вирок. Нині вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії (Харків).

15 травня 2012 року Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ (Київ) розгляне касацію захисту на вирок по "газовій справі".

У відношенні екс-прем'єра в Україну розслідується кілька кримінальних справ, у тому числі що стосуються діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України", яку свого часу очолювала Тимошенко.

Розслідування більшої частини епізодів "справи ЄЕСУ" завершено слідчим відділом Харківського облуправління СБУ.

Суд обмежив Тимошенко та її захисту термін ознайомлення з матеріалами справи до 28 березня 2012 року.

Тим часом, розслідування двох епізодів, які стосуються ухилення від сплати понад 10 млн гривень податків та замаху на розтрату коштів держбюджету Україні шляхом покладання на Кабінет міністрів зобов'язань корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони Росії на суму 405,5 млн доларів, триває.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: