"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович дав Порошенку перші завдання

П'ятниця, 23 березня 2012, 15:55

Одним із пріоритетів діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі буде забезпечення зростання національної економіки, зокрема, рівня ВВП.

Про це заявив новопризначений міністр Петро Порошенко після зустрічі з президентом Віктором Януковичем, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Порошенко уточнив: "Забезпечення зростання ВВП і, як наслідок, реалізація відповідних соціальних програм, неможливі без пріоритетного розвитку економіки".

За його словами, сьогодні суспільство і бізнес мають побачити серйозні кроки влади, спрямовані на поліпшення умов ведення підприємницької діяльності в Україні.

Реклама:

Порошенко також підкреслив важливість впровадження прозорої інформаційної політики Міністерства економіки щодо забезпечення громадян і ЗМІ повними статистичними даними про розвиток країни.

"Ми говорили про абсолютно точний показник розрахунку інфляції в режимі реального часу, можливості держави проводити ефективну антиінфляційну політику", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, у п’ятницю президент підписав указ про призначення Петра Порошенка главою Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Раніше Порошенко написав на своїй сторінці в Facebook, що погодився зайняти посаду в уряді Миколи Азарова.

"Останні тижні були для мене дуже непростими ... Поставивши на одну чашу терезів особисті політичні амбіції, а на іншу - ситуацію в економіці - рішення я прийняв", - підкреслив Порошенко.

На посаді міністра економіки Порошенко обіцяє добитися прозорості економічної політики, свободи підприємницької діяльності, ефективності використання ресурсів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: