"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісар каже, що гроші на модернiзацiю ГТС можуть виділити в червнi-липнi

П'ятниця, 23 березня 2012, 10:02

Європейський комiсар iз питань енергетики Гюнтер Оттiнгер вiрить, що мiжнароднi фiнансовi iнституцiї будуть здатнi ухвалити рiшення про iнвестування модернiзацiї української газотранспортної системи, зокрема, першого проекту, "найпiзнiше, в червнi-липнi цього року".

Про це сказав єврокомiсар українським журналiстам пiсля закiнчення зустрiчi в Брюсселi з мiнiстром палива та енергетики України, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас є хороший експертний аналiз (щодо модернiзацiї ГТС), i наразi нам, Європейському банку реконструкцiї та розвитку, Європейському iнвестицiйному банку, усiм необхiдно ухвалити рiшення. Ми домовилися про те, що так, ми хочемо ухвалити рiшення, щоб пiдiйти до першого модуля найпiзнiше, в червнi-липнi цього року", - сказав євро комісар.

Оттiнгер ствердно вiдповiв на запитання, чи вiдповiдає ця сума 300 млн євро (ця сума вiдповiдає витратам на модернiзацiю дiлянки Уренгой-Помари-Ужгород ).

Реклама:

"Це - процес, який складається з кiлькох проектiв, але, справдi, ця сума вiдповiдає модулю", - сказав вiн.

Як зазначив єврокомiсар, пiд час зустрiчi з українським міністром сторони обговорили питання довгострокового партнерства i оновлення газотранспортної системи для "довгострокового використання", якi, за його словами, є "одними з найголовнiших питань".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!