Порошенко запропонував Януковичу прозорість і свободу підприємцям

П'ятниця, 23 березня 2012, 08:48

План реформ кандидата на крісло міністра економіки Петра Порошенка, який він запропонував президенту, складається з 12 пунктів.

Про це повідомляє Комерсант, у розпорядженні якого є цей документ.

Саме план реформ є основою для переговорів із президентом Віктором Януковичем.

Він складається із трьох блоків із спочатку 14, а потім 12 завдань, які Порошенко має намір вирішити на посаді міністра.

Реклама:

Перший блок завдань плану Порошенка, спрямований на "введення європейських стандартів, виведення економіки з тіні", озаглавлений "Прозорість економічної політики".

Першочерговим завданням Порошенко визначив створення "прозорої, спрощеної й зрозумілої системи державних закупівель".

Він також пропонує привести систему показників економічного розвитку до європейських стандартів. Зокрема, це передбачає "відкриту публікацію всіх статистичних показників" і "забезпечення громадськості й інвесторів інформацією про поточний економічний стан".

Другий блок називається "Свобода підприємницької діяльності". Порошенко впевнений, що саме МЕРТ має устати на "захист бізнесу від силового тиску" і "ліквідувати можливість безпідставного втручання правоохоронних органів у господарську діяльність".

У цьому зв'язку він запропонував увести фінансову відповідальність за нанесення економічної шкоди.

У цьому блоці перераховуються конкретні завдання, наприклад, створення спрощеної системи реєстрації права власності й відкритий доступ до Єдиного держреєстру підприємств і організацій України, "заборона на зворотні трансакції з офшорними юрисдикціями".

Третій блок - "Ефективне використання ресурсів" - спрямований на "забезпечення конкурентоспроможності" і "вирівнювання макроекономічних дисбалансів".

Домогтися цього, на думку Порошенка, можна, зокрема, за допомогою "діючої підтримки експорту шляхом введення системи експортного кредитування, страхування ризиків, політичної підтримки українських виробників на зовнішніх ринках".

Також цього можна домогтися за допомогою "захисту внутрішнього ринку від несумлінної конкуренції з боку іноземних виробників", "законодавчого врегулювання мінімальної ціни на землю й забезпечення розвитку інфраструктури села".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!