ВООЗ видiлить Українi мільйон доларів на лiки вiд туберкульозу

Четвер, 22 березня 2012, 16:14

Всесвiтня органiзацiя охорони здоров'я (ВООЗ) видiлить Українi 1 млн доларів на протитуберкульознi лiки.

Про це заявив представник ВООЗ в Українi Кiз де Йонкер на прес-конференцiї в четвер у Києвi, повідомляєж агентство "Інтерфакс-Україна".

Йонкер повiдомив, що це кошти, призначенi "для лiкування пацiєнтiв у п'яти регiонах України в наступному роцi".

За його словами, Україна демонструє стабiлiзацiю i незначне зниження рiвня захворюваностi та смертностi вiд туберкульозу.

Реклама:

"Однак досi iснують чинники, якi дозволяють нам заявити про те, що епiдемiя туберкульозу на сьогоднi є серйозною проблемою для України", - зазначив вiн.

Представник ВООЗ сказав, що такими факторами є зростання стiйких до протитуберкульозних лiкiв форм туберкульозу, пiдвищення захворюваностi з одночасним iнфекцiонуванням ВIЛ та туберкульозом.

У свою чергу, керiвник парламентського комiтету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва, яка також брала участь у прес-конференцiї, констатувала, що з 1997 року ситуацiя iз захворюванiстю на туберкульоз в Українi оцінюється, як епiдемiя.

"У нас щогодини вперше виявляють чотирьох хворих на туберкульоз. Щогодини в нашiй країнi вмирає один хворий вiд туберкульозу. За цi роки ми втратили 160 тисяч українцiв вiд туберкульозу", - зазначила вона.

Бахтеєва нагадала, що в четвер Верховна рада ухвалила нову редакцiю закону про боротьбу з туберкульозом, який передбачає примусове лiкування хворих із вiдкритою формою хвороби, їхню iзоляцiю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!