"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рахункова палата вважає, що МВС неефективно використовує держкошти

Четвер, 22 березня 2012, 14:15

Існуюча у МВС система централізованого матеріально-технічного забезпечення не сприяє раціональному й ефективному використанню бюджетних коштів, виділених на державні закупівлі пально-мастильних матеріалів, форменого одягу та інших товарів.

До такого висновку прийшла колегія Рахункової палати після розгляду результатів аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених 2011 року МВС, йдеться у повідомленні Рахункової палати.

"Успадкована ще за часів планового господарства, ця система у МВС і досі не реформована, а тому обтяжлива для державного бюджету", - сказано в повідомленні.

За висновками відомства, управлінські рішення щодо закупівлі товарів, робіт і послуг були недосконалими та необґрунтованими.

Реклама:

"Фінансування потреб підрозділів міліції у матеріально-технічних ресурсах здійснювалося хаотично і безсистемно, а результативність запроваджених заходів виявилася низькою. Неефективно і нераціонально використовувалися потужності центральної бази ресурсного забезпечення та її філій, які здебільшого залучалися для надання послуг комерційним структурам або взагалі простоювали", - повідомили у Рахунковій палаті.

У результаті, зазначено в повідомленні, виділені торік міністерству на державні закупівлі 1,5 млрд гривень суттєво не покращили стан матеріально-технічного забезпечення правоохоронних органів країни.

"Понад 190 млн гривень бюджетних коштів, або кожна восьма гривня, виділена на державні закупівлі, витрачена неефективно або з порушенням чинного законодавства", - розповіли у Рахунковій палаті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: