"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Deutsche Bank змінив структуру бізнесу у США

Четвер, 22 березня 2012, 13:29

Deutsche Bank AG змінив правову структуру свого підрозділу в США, щоб захистити його від нових регулятивних вимог, відповідно до яких німецькому банку довелося б вливати додатковий капітал у свій американський бізнес.

Підрозділ Deutsche Bank в США - Taunus Corp. - 1 лютого було реорганізовано таким чином, щоб він не міг більше вважатися банківською холдинговою компанією, передає "Інтерфакс" з посиланням на The Wall Street Journal.

Deutsche Bank є, принаймні, другим європейським банком, що зробили такий крок. Раніше про аналогічні дії оголосив британський Barclays Plc.

Така технічна зміна має важливі наслідки. Активи американського бізнесу Deutsche Bank на кінець минулого року становили близько 354 млрд доларів, число співробітників - близько 8,652 тис, що робило його одним з найбільших банків США.

Реклама:

В результаті зміни правової структури Taunus не доведеться виконувати вимоги до капіталу банків, встановлені законом Додда-Френка про реформу фінансової системи, і що стосуються підрозділів закордонних банків нарівні з американськими фінкомпаніями.

Deutsche Bank має два основні підрозділи в США: це трастова компанія, що має банківську ліцензію, і інвестбанк, який технічно не є банком.

До недавнього часу обидва підрозділи об'єднувалися під юрисдикцією Taunus, якій не потрібно було виконувати вимоги американських регуляторів до капіталу до вступу в силу закону Додда-Френка, який скасував ухвалені раніше закони.

Ця зміна змусила б Deutsche Bank влити в Taunus капітал, обсяг якого оцінювався експертами в 20 млрд доларів.

Минулого місяця Deutsche Bank вивів трастову компанію з-під юрисдикції Taunus. Таким чином, Taunus більше не є банківською холдинговою компанією і не повинен приводити капітал у відповідність з новими вимогами, при цьому інвестиційний бізнес, як і раніше, залишається під її крилом.

Незважаючи на те, що такі маневри не викликали заперечень в американських регуляторів, деякі експерти побоюються, що ця тактика дозволить підрозділам європейських банків у США продовжувати діяльність при низьких рівнях капіталу, при цьому закордонні власники не стануть рятувати їх у разі виникнення проблем.

Крім того, в економістів є побоювання, що дії Deutsche Bank підштовхнуть інші європейські банки до аналогічних кроків.

Інвестиційний банк Deutsche Bank, що має хороші позиції на ринках капіталу, у сфері організації угод M&A, а також на ринку деривативів, не зможе повністю уникнути нагляду американських регуляторів.

Тепер його операції будуть регулюватися Комісією з цінних паперів і бірж США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: