"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович доручив Каськіву розвивати індустріальні парки

Середа, 21 березня 2012, 16:35 -

Президент Віктор Янукович визначив новий Національний проект "Індустріальні парки України".

Про це заявив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів у своєму виступі на презентації інвестиційних можливостей та проектів розвитку Дніпропетровської області, повідомляє прес-служба Держінвестпроекту.

За його словами, національний проект "Індустріальні парки" внесений до переліку національних проектів указом президента про Національний план дій на 2012 рік.

"Очікується, що Верховна рада найближчим часом ухвалить законопроект "Про індустріальні парки". За умов створення зони вільної торгівлі та підписання Угоди про асоціацію з ЄС, ухвалення та імплементація закону є вирішальним чинником для приходу в Україну стратегічних інвесторів. Його реалізація сприятиме активізації інвестиційної діяльності та створить десятки тисяч нових робочих місць, насамперед в регіонах", - наголосив Каськів.

Реклама:

В рамках презентації був також підписаний Меморандум про співпрацю між Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами та Дніпропетровською облдержадміністрацією.

Згідно Меморандумом, Держінвестпроект забезпечить співфінансування Національних проектів, які реалізуються в Дніпропетровській області.

"Дніпропетровська область займає другу сходинку після Києва за рівнем залучених інвестицій та інвестиційною активністю. Всього область залучила понад 8 млрд доларів. Показник на душу населення в Дніпропетровській області – майже 2,2 тис. доларів, водночас по Україні середній показник – 1084 долари. Важлива також структура інвестицій – це інституційний капітал, а не спекулятивний", - підкреслив Каськів.

Згідно з Меморандумом, Дніпропетровська облдержадміністрація, обласна рада та Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами розроблять спільний план дій на 2012-2015 роки щодо залучення інвестицій, будуть сформовані бази даних інвестиційних проектів Дніпропетровщини.

Держінвестпроект сприятиме Дніпропетровській ОДА в реалізації 6 пріоритетних регіональних інвестиційних проектів.

Загальна вартість проектів становить близько 150 млн доларів.

Ці проекти спрямовані на розвиток сільськогосподарської інфраструктури та благоустрій територій.

Дніпропетровщина також має намір створити 7 індустріальних парків, поблизу основних промислових міст.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: