"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Разом із "бодягою" у Азарова заборонили фірмові нафтопродукти. Документ

Середа, 21 березня 2012, 16:01
 

Міністерство економічного розвитку і торгівлі анулювало дію низки технічних умов, виданих територіальними органами ДП "Укрметртестстандарт".

Про це повідомляє OilNews із посиланням на текст наказу Мінекономрозвитку № 327 від 15 березня 2012 року.

Відділення "Укрметртестстандарту" вже почали сповіщати одержувачів ТУ про їх анулювання.

За даними джерел видання, до переліку ТУ, дія яких припиняється, потрапили не тільки ті, які відповідають старим стандартам якості нафтопродуктів ДСТУ 4063-2001 "Бензини автомобільні" і ДСТУ 3868-99 "Паливо дизельне", а й техумови на випуск бензину та дизпалива поліпшеної якості або так звані фірмові бензини, що відповідають новим стандартам якості ДСТУ 4839:2007 "Бензини автомобільні підвищеної якості" і ДСТУ 4840:2007 "Паливо дизельне підвищеної якості".

Реклама:

Зокрема, це:

- Бензини автомобільні ЕКТО (реалізуються в мережі "ЛУКОЙЛ");

- Бензини автомобільні високооктанові і дизельне паливо підвищеної якості Energy з присадками компанії BASF (випускаються "Укртатнафтою" із подальшою реалізацією в мережі "Привату");

- Бензини автомобільні Mustang ua (паливо під маркою Mustang реалізується в мережі WOG);
- Бензин автомобільний Pulls 95 (мережа ОККО);

- Бензин автомобільний 95 UA стандарт ("КЛО");

- Бензин автомобільний Pulsar-95 ("ТНК");

- Паливо дизельне підвищеної якості Ventus Diesel (реалізують кілька мереж в різних регіонах);

- Паливо дизельне Formula Diesel DT (ТНК-ВР).

Всього, за даними видання, в наказі МЕРТ міститься 37 позицій, половина з яких припадає на різні фракції нафтопродуктів.

Журналісти звертають увагу, що до переліку анульованих ТУ не потрапили деякі відомі марки, що реалізуються у великих мережах. Зокрема, Perfekt ("Паралель"), V-Power (Shell), Nano (SOCAR) і низка інших.

За словами джерел видання, не виключено, що наказ від 15 березня став першим у низці наказів, які анулюють ТУ на нестандартні нафтопродукти і зокрема фірмові бензини і дизпаливо.

Як повідомлялося, 15 березня прем'єр-міністр Микола Азаров висловив невдоволення якістю реалізованих на АЗС нафтопродуктів і заявив про підготовлювані зміни в технічних умовах.

Учасники ринку сприйняли це як намір покласти край діяльності міні-НПЗ, які наводнили ринок своєї низькопробної продукцією.

Опитані в оперативному порядку представники найбільших мереж підтвердили наявність проблеми, однак поки утрималися від коментарів.

На сайті МЕРТ наказ № 327 ще не опублікований.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: