Податкова мiлiцiя оголосила війну "тіньовому" алкоголю

Середа, 21 березня 2012, 15:53

Податкова мiлiцiя оголосила вiйну незаконному виготовленню та обiгу спиртних напоїв i поставила завдання до кiнця 2012 року повнiстю лiквiдувати тiньовий ринок алкоголю в країнi як явище.

Про це заявив начальник податкової мiлiцiї Андрiй Головач на брифiнгу в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Податкова мiлiцiя оголосила справжню вiйну тiньовому ринку алкоголю. Перед керiвниками регiональних управлiнь податкової мiлiцiї я поставив завдання до кiнця року лiквiдувати тiньовий ринок алкоголю як явище, забезпечити в повному обсязi надходження акцизного податку до бюджету України", - сказав вiн.

За словами Головача, в сiчнi-лютому 2012 року податковiй мiлiцiї вдалося вдвiчi скоротити обсяг тiньового ринку алкоголю.

Реклама:

"Якщо минулого року частка фальсифiкату на алкогольному ринку, за нашими оцiнками, становила 20%, то сьогоднi в тiнi перебуває лише 10%. Цi цифри пiдтверджено результатами постiйного аналiзу та монiторингу, який здiйснюють нашi аналiтичнi пiдроздiли", - повiдомив вiн.

Крiм того, за словами начальника податкової мiлiцiї, попереду боротьба з пiдробками акцизних марок для маркування незаконно виготовленої продукцiї.

Як повiдомив Головач, ситуацiя на ринку алкоголю в 2012 роцi почала змiнюватися на краще: в сiчнi-лютому обсяги легального виробництва алкогольних напоїв зросли на 13% порiвняно з аналогiчним перiодом 2011 року.

"Вiд початку 2012 року представники податкової мiлiцiї вилучили з обiгу понад 26 тис. декалiтрiв фальсифiкованого спирту, з якого можна було виготовити 1,3 млн пляшок горiлки, а також 80 тис. декалiтрiв уже готових алкогольних напоїв. Припинено дiяльнiсть 80 виробництв лiкеро-горiлчаних виробiв, зафiксовано 195 злочинiв, пов'язаних iз незаконним виготовленням та обiгом пiдакцизних марок", - сказав вiн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: