Податкова каже, що кількість тіньового алкоголю зменшилась у два рази

Середа, 21 березня 2012, 14:53

Кількість тіньового алкоголю в Україні у перші два з половиною місяці 2012 року зменшилася у два рази, а держава отримала від підприємств лікеро-горілчаної галузі акцизного податку на 29% більше показника аналогічного періоду 2011 року.

Про це повідомив начальник податкової міліції України Андрій Головач, передає "Укрінформ".

"Якщо торік кількість фальсифікату на алкогольному ринку сягала 20%, то сьогодні у тіні перебуває лише близько 10% алкогольної продукції. Ці цифри підтверджуються результатами постійного аналізу та моніторингу, які здійснюють наші підрозділи", - заявив Головач.

За словами начальника податкової міліції, така позитивна динаміка підтверджується і конкретними бюджетними показниками.

Реклама:

"За перші два місяці держава отримала від підприємств лікеро-горілчаної галузі понад 100% акцизного податку на алкогольні напої, що в сумі становило понад 533 млн гривень надходжень до державного бюджету. Це на 29% більше показника аналогічного періоду минулого року", - підкреслив головний податковий міліціонер країни.

Як повідомив Головач, загалом, з початку 2012 року працівниками податкової міліції вилучено понад 230 тис літрів спирту на суму майже 11 млн гривень, з яких можна було виготовити до 700 тис пляшок горілки, близько 800 тис літрів алкогольних напоїв на суму понад 36 млн гривень.

Нагадаємо, раніше податкова міліція заявляла про намір знищити до кінця року весь тіньовий ринок алкоголю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: