Льовочкін відмовився повідомити, скільки коштує комфорт Януковича

Середа, 21 березня 2012, 11:58

Органи влади відмовилися повідомити, скільки бюджетних коштів було витрачено на проведення спецзв'язку до нового офісу президента Януковича у "Межигір'ї".

Про це ідеться у відповідях на запити, які отримала Українська правда.

Так, адміністрація президента повідомила, що "встановлення захищеного зв’язку на території орендованого приміщення було здійснено Держслужбою спеціального зв'язку та захисту інформації після укладання орендної угоди".

Водночас адміністрація не назвала вартість робіт, спрямувавши до Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Реклама:

У Держслужбі також відмовилися назвати вартість проведених робіт.

"Урядовим зв’язком у місцях постійного проживання і на державних дачах забезпечуються президент України, голова Верховної ради України та прем’єр-міністр України", - ідеться у відповіді.

"Проектування і будівництво абонентських ліній та вузлів комутації, придбання і монтаж кінцевого абонентського обладнання здійснюється згідно з наданими Держспецзв’язку України технічними умовами за рахунок коштів органів державної влади", - сказано в листі.

Як писала Українська правда, цього року за кошти бюджету для потреб Януковича адміністрація президента орендувала йому офісне приміщення прямо на території резиденції "Межигір'я".

 Апартаменти Януковича, орендовані за кошти бюджету

Сам Янукович відкидає причетність до фірми "Танталіт", яка офіційно володіє "Межигір'ям" і яка здала в оренду нерухомість адміністрації президента.

Угоду про оренду офісу для Януковича укладено до 2020 року за ціною 100 тисяч гривень на рік.

Як відомо, директором ТОВ "Танталіт" є депутат Київської обласної ради від Партії регіонів Павло Литовченко. За інформацією Української правди, Литовченко - довірена особа родини Януковича.

Зокрема, Павло Литовченко має довіреність від молодшого сина Януковича, він же останні роки працював юристом на фірмах старшого сина Януковича.

Номінально засновником фірми "Танталіт" є офшор із Ліхтенштейну.

Раніше серед акціонерів "Танталіт" була компанія, яка здала в оренду адміністрації президента для потреб Януковича вертоліт Agusta та реактивний літак Falcon 900, що коштувало бюджету лише минулого року 3,5 мільйони гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: