Суд дав екс-спікеру Криму 2 роки умовно

Вівторок, 20 березня 2012, 18:28

Суд Комунарського району Запоріжжя у вівторок оголосив вирок екс-спікеру Верховної ради Криму Анатолію Гриценку, засудивши його до позбавлення волі строком на два роки з випробувальним строком на 2 роки.

Гриценко був звільнений з-під варти в залі суду, повідомляє агентство УНІАН.

Відповідне рішення було ухвалене судом з урахуванням пом'якшувальних обставин: наявність на утриманні Гриценка неповнолітньої дитини, а також дружини і матері, які потребують лікування.

Крім того, суд під час судового засідання перекваліфіковував один із епізодів, за якими Гриценку висувалося обвинувачення (незаконне припинення права власності військовим радгоспом на землі на території АРК Крим зі ст. 365 на більш легку ст. 367 – халатність).

Реклама:

Представники прокуратури, які підтримують звинувачення стосовно Гриценка, офіційної інформації про те, чи мають вони намір оскаржити це рішення, поки що не надають.

Як відомо, Гриценко обвинувачувався у протиправному припиненні військовому радгоспу "Азовський" права користування ділянкою площею 4,8 тис. га, в перевищенні влади при виділенні земель комерційному підприємству і в порушенні порядку виплати матеріальної допомоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: