"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Золото дешевшає під тиском зростаючого долара

Вівторок, 20 березня 2012, 15:40

Ціни на золото знижуються під тиском зростаючого долара після триденного ралі.

До 14:00 золото торгувалося по 1.645,18 долара за тройську унцію у порівнянні з 1.660,4 долара за унцію на закриття торгів у понеділок, повідомляє агентство Reuters.

З початку березня ціна знизилася майже на 3%.

Долар росте через хвилювання на ринку у зв'язку з переговорами уряду Італії з профспілками про реформи, необхідні для зростання однієї з найбільших економік єврозони.

Реклама:

Також зміцненню долара сприяють дані останніх двох тижнів із США, які вказують на більш швидке, ніж очікувалося, відновлення найбільшої економіки світу.

"Зараз ситуація для золота несприятлива. З одного боку, зростання долара до євро чинить тиск на ринок, а фізичний попит не дає підтримки", - сказав аналітик RBS Нікос Каваліс.

Фізичний попит помітно знижений цього тижня через страйки ювелірів в Індії - найбільшому в світі споживачі золота. Ювеліри протестують проти наміру уряду підвищити імпортні мита на золото.

Запаси найбільших забезпечених золотом фондів ETP у вівторок зафіксували найбільше зниження за два місяці, скоротившись на 56 тис. унцій до 70,843 млн унцій.

Срібло до 14:00 торгувалося по 2,19 долара за унцію у порівнянні з 33,22 долара за унцію на закриття торгів у понеділок.

Платина коштувала 1.658,5 долара проти 1.674,53 долара за унцію, паладій - 694,47 долара проти 701,93 долара за унцію у понеділок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: