Рада взяла до уваги звіт про "зраду Тимошенко"

Вівторок, 20 березня 2012, 15:15

Верховна рада взяла до уваги звіт тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо наявності ознак державної зради в діях колишньої прем'єр-міністра Юлії Тимошенко під час підписання газових угод з Росією у січні 2009 року.

Звіт ТСК, виголошений депутатом від владної Партії регіонів Інною Богословською, підтримали 266 парламентарів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 16 березня опозиційні депутати не дали голові ТСК оприлюднити звіт, який, на думку Богословської, доводить наявність у діях Тимошенко конфлікту інтересів під час підписання газових контрактів між "Нафтогазом" і "Газпромом".

У постанові парламенту зазначено, що 17-19 січня 2009 року під час переговорів і підписання директив на укладення газових контрактів між державними компаніями "Нафтогаз" і "Газпром" прем'єр-міністр Юлія Тимошенко "приховала від суспільства і влади факт існування боргу її приватних компаній перед міністерством оборони РФ на суму понад 405 млн доларів, а також приховала існування у РФ кримінальної справи".

Реклама:

Звіт ТСК буде направлений до Адміністрації президента, Кабміну, генпрокуратури, СБУ "для відповідного реагування".

Депутати планують також вислати звіт ТСК на чолі з Богословською до Ради Європи, ПАРЄ, ОБСЄ і ООН.

Як відомо, міжнародні організації неодноразово критикували Київ за переслідування політичної опозиції і ув'язнення урядовців із попереднього уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: