Зростання ВВП Китаю протягом п'яти років буде на рівні 7% - експерт

Вівторок, 20 березня 2012, 14:52

Зростання ВВП Китаю протягом найближчих п'яти років буде на рівні 7%, проте повільний розвиток економіки КНР не означає, що уряд країни має проводити ослаблення грошово-кредитної політики.

Про це заявив колишній радник Народного банку Китаю Ся Бінь, передають "Риа новости" з посиланням на агентство Dow Jones.

"Китайський уряд не повинен послаблювати свою монетарну політику, навіть якщо темпи росту економіки знижуються. Грошово-кредитне ослаблення буде мати негативний вплив на довгостроковий розвиток країни", - сказав Ся Бінь.

У той же час він вважає, що зниження темпів розвитку економіки КНР має спонукати уряд країни стежити за ризиками на ринку нерухомості континентального Китаю.

Реклама:

На думку Ся Біня, темп зростання ВВП Китаю в найближчі роки навряд чи виявиться нижче 6%, навіть при уповільненні зростання світової економіки. При цьому підвищення внутрішнього попиту повинне залишатися однією з основних цілей уряду в найближчі роки.

Що стосується перспектив китайської валюти, Ся Бінь очікує, що до 2020 року юань складе до 5% світових валютних запасів.

У той же час, на думку колишнього радника ЦБ Китаю, влада країни в кінцевому підсумку введе гнучкий обмінний курс китайської валюти.

Раніше стало відомо, що уряд Китаю планує забезпечити темпи зростання національної економіки в 2012 році на рівні 7,5%.

У 2011 році друга економіка світу виросла на 9,2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: