Друг Януковича заробить мільярд на залізниці?

Вівторок, 20 березня 2012, 11:17

ДП "Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів" 7 березня за результатами тендерів уклав низку угод на придбання вагонних запчастин на загальну суму 1,05 млрд гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

ТОВ "ТД Укртранс" отримало підряди на 978,00 млн гривень, ТОВ "Укрзалізничпром" – 28,33 млн гривень, ТОВ "Експедиційні технології" – 35,60 млн гривень.

Ще 11,78 млн гривень дістались трьом іншим компаніям.

Реклама:

По всім лотам єдиним конкурентом "ТД Укртрансу" було ТОВ "Українська перевізна компанія", чия пропозиція була дорожчою лише на один відсоток.

Також в тендерах брали участь інші компанії по окремим лотам.

ТОВ "Аірпрофінжиніринг" пропонувало продукцію на третину дешевше, однак вона була відхилена через відсутність копій аналогічних договорів, довідки з ДПІ про відсутність боргів по платежам, печатки не на всіх сторінках, відсутність копій ТУ на продукцію.

ТОВ "Торговий дім "Укртранс" було засновано в 2006 році під час другого уряду Віктора Януковича.

Засновником компанії було ТОВ "Акваторія-тур плюс" з групи Антона Пригодського.

Антон Пригодський, більше відомий як давній товариш із полювання та гольфу Віктора Януковича і "сірий кардинал" ПР.

В 2010 році "ТД Укртранс" було переєстровано на Наталю Рожкову, відому як член ревізійної комісії ПАТ "Укртранслізинг" і заступник директора з правових питань в корпорацiї "МПС".

В свою чергу власниками ТОВ "Українська перевізна компанія" через ланцюжок компаній є "Укртранслізинг" і ТОВ "Донбаське промислово-транспортне підприємство".

Остання компанія в свою чергу має засновниками ТОВ "СПС-груп" і ТОВ "Укрпромінвестактив", що причетні до облаштування резиденції "Межигір’я", і компанії "Сервіс-охорона-транспорт", "Еспосто" і "Транспорт і сервіс" з групи Пригодського.

З врахуванням цієї закупівлі, після призначення Володимира Козака керівником "Укрзалізниці" навесні 2011 року, "ТД "Укртранс" виграв залізничні тендери на суму 4,034 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!