Нафта дешевшає на побоюваннях скорочення попиту в Китаї

Вівторок, 20 березня 2012, 09:17

Нафта дешевшає у вівторок вранці, сорт Brent торгується трохи вище 125 доларів за барель на тлі зниження побоювань щодо поставок і зростання цін на пальне в Китаї, що породила хвилювання про попит другого за величиною споживача нафти в світі.

Побоювання про перебої з поставками іранської нафти, що зберігаються, були компенсовані новинами про те, що видобуток нафти в Лівії повернувся до довоєнних рівнів, а Саудівська Аравія підвищила експорт в січні, пише Reuters.

Іншим фактором, що знайшли відображення в зниженні котирувань, стала заява КНР про підйом роздрібних цін на бензин і дизпаливо, в середньому, на 6% і 7%, що стало максимальним підвищенням за майже 3 роки.

"Цей крок може підірвати зростання попиту. Підвищення цін, як правило, перешкоджає марнотратноve споживанню", - сказав Гордон Кван, керівник досліджень в галузі енергетики в Mirae Asset Management у Гонконгу.

Реклама:

Тим не менш, будь-який вплив цього рішення, як очікується, носитиме приглушений характер, так як китайська економіка продовжує рости, хоча і більш повільними темпами.

Суміш Brent до 7.45 за Києвом дешевшає на 70 центів до 125,01 долара за барель після зниження на 10 центів за підсумками торгів понеділка.

Американська нафта втрачає 67 центів, торгуючись по 107,42 долара після підвищення на один долар в ході минулої сесії.

Квітневий контракт на WTI минає наприкінці сесії вівторка, а ціни на травневий тримаються вранці поблизу 108 доларів за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: