Росія забороняє ввезення живої худоби з Євросоюзу

П'ятниця, 2 березня 2012, 20:28

З 20 березня до Росії заборонено ввезення живої великої та дрібної рогатої худоби, а також свиней з країн Євросоюзу.

Про це йдеться в повідомленні Россільгоспнагляду, передають "Ведомости".

Заборона введена, говориться в повідомленні, через те, що в ряді країн Європейського союзу "склалося вкрай серйозне епізоотичне становище у зв'язку із спалахом захворювання, що викликається вірусом Шмалленберг, і широким поширенням іншого вірусного захворювання - блютанга".

"Проте, незважаючи на серйозність ситуації, до теперішнього часу Россільгоспнагляд не отримав від Євросоюзу запитану ще в січні інформацію про прийняття протиепізоотичних заходів, а також матеріалів супутніх наукових досліджень", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Ця обставина, а також те, що порушення вимог при експорті живих свиней в Росію тривають, а переконливих гарантій безпеки тварин, що ввозяться з території Євросоюзу немає, Россільгоспнагляд визнав за необхідне вжити додаткових заходів по захисту від занесення збудників небезпечних захворювань.

У зв'язку з цим і прийнято рішення призупинити з 20 березня імпорт живої великої та дрібної рогатої худоби, а також свиней з країн Євросоюзу.

З цієї причини Россільгоспнагляд запросив до Москви представників компетентних служб Єврокомісії для обговорення ситуації, а також питання про безпеку поставок білкових кормів тваринного походження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!