"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Обама не допустить появу ядерної зброї в Ірана

П'ятниця, 2 березня 2012, 19:42

США не допустять появи в Ірану ядерної зброї і мають намір використовувати для цього всі наявні можливості, аж до військової сили.

Про це президент США Барак Обама заявив в інтерв'ю журналу Atlantic, передають "Ведомости".

"Я не блефую", - підкреслив він, додавши, що про це знає і уряд Ірану, і уряд Ізраїлю, який, наскільки відомо, в останні місяці розглядає можливість нанесення удару по іранських ядерних об'єктах.

Обама підтвердив, що його адміністрація як і раніше не виключає "будь-яких дій" проти Ірану.

Реклама:

"Я не буду оголошувати, які наші наміри, - сказав він. - Але уряди обох країн (Ірану та Ізраїлю) усвідомлюють, що якщо США вважають неприйнятним володіння Іраном ядерної зброї, то ми говоримо про це цілком серйозно і не допустимо цього".

У той же час президент США дав зрозуміти, що "військова складова" - лише один з можливих способів вирішення ядерної проблеми Ірану, який буде використаний в останню чергу.

В даний час США віддають пріоритет дипломатії та санкціям, які, на думку Обами, досить болючі для Ірану і роблять на нього необхідний тиск.

На початку наступного тижня у Вашингтоні перебуватиме з візитом прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Очікується, що на зустрічі в Білому домі Обама буде переконувати його не форсувати події і утриматися від використання військової сили проти іранських ядерних об'єктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: