Президенти України і РФ відновлять газові переговори після виборів у Росії

П'ятниця, 2 березня 2012, 19:03

Київ і Москва відновлять переговори про досягнення компромісу щодо ціни на газ на рівні глав держав після завершення президентських виборів в Росії.

Про це заявив глава правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін, передає "Інтерфакс-Україна".

"На своєму рівні ми вичерпали всі можливості подальшого переговорного процесу. Тепер він буде продовжений між главами двох держав", - сказав він на прес-конференції в Миколаєві 2 березня.

Глава НАК в черговий раз нагадав, що Україна в даний час вважає справедливою ціну на російський газ в розмірі 240-250 доларів за 1 тис кубічних метрів.

Реклама:

При цьому він не виключив реверсного використання української газотранспортної системи у разі істотного скорочення транзитних потоків російського газу в напрямку європейських країн.

Нагадаємо, Україна не згодна з існуючими газовими контрактами на закупівлю газу між "Нафтогазом" і "Газпромом" і вимагає їх перегляду в частині зниження ціни газу.

Україна пропонує внести ряд змін в діючий контракт в частині зміни базової ціни газу, включення в контракт знижок залежно від обсягу закуповуваного газу і сезонних знижок.

Київ також пропонує внести зміни в складові формули ціни газу, яка в даний час прив'язана до газойлю, що в енергобалансі України не застосовується.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!