За наркоторгівлю у Росії ввели довічний термін

П'ятниця, 2 березня 2012, 16:51

Президент Росії Дмитро Медвєдєв підписав закон, що посилює покарання за незаконне виробництво, зберігання і збут наркотиків, психотропних речовин і прекурсорів.

Відповідно до закону, здійснення злочину з використанням наркотиків є обтяжуючою обставиною, а майно, отримане у результаті злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотиків, підлягає конфіскації, йдеться у повідомленні прес-служби адміністрації президента РФ, передає DT.UA.

Закон також запроваджує більш докладну систему кваліфікації таких злочинів (значний, великий та особливо великий розмір), при цьому встановлюються більш суворі санкції.

Так, за збут наркотиків в особливо великому розмірі максимальне покарання передбачається у вигляді довічного позбавлення волі.

Реклама:

Відповідно до Конвенції ООН "Про боротьбу проти незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин" 1988 року вводиться підвищена відповідальність за збут наркотиків у виправних та освітніх установах, на об'єктах спорту, а також в місцях дозвілля.

Посилюється відповідальність за злочини у сфері обігу наркотиків, в тому числі за контрабанду прекурсорів.

Крім того, кодекс РФ про адміністративні правопорушення доповнюється статтею, що передбачає відповідальність фізичних осіб за незаконний оборот прекурсорів, якщо ці дії не мають складу кримінально караного діяння.

В даний час така відповідальність встановлена лише стосовно юридичних осіб.

"З метою встановлення покарання, адекватного споживанню наркотиків без призначення лікаря у громадському місці, санкція частини 3 статті 20.20 КоАП РФ доповнюється таким видом покарання, як адміністративний арешт на термін до 15 діб", — йдеться у повідомленні.

Низка змін, пов'язаних із підсудністю і підслідністю нових складів злочинів, вноситься до Кримінально-процесуального кодексу РФ.

Закон набуде чинності після закінчення 180 днів з дня його офіційного опублікування

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: