Злочевський відхрещується від зв`язку з видобувними компаніями

П'ятниця, 2 березня 2012, 15:17 -

Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський запевняє, що не пов’язаний із ТОВ "Парі", ТОВ "Енерго-сервісна компанія "Еско-Північ" та ЗАТ "Видобувна компанія "Укрнафтобуріння".

Про це йдеться у відповіді прес-служби міністерства на запит "Економічної правди".

"Відповідь на питання щодо отримання названими компаніями протягом 2010-2011 років восьми дозволів на промислову розробку нафтогазових родовищ, зокрема, Сахалінського родовища передано до Державної служби геології та надр, до компетенції якої належить дане питання", - сказано в повідомленні.

Як писала "Економічна правда", власником ТОВ "Парі" є американська Sunrise Energy Resources, яка свого часу контролювалася Миколою Злочевським та його товаришем Миколою Лісіним, який нещодавно загинув у автокатастрофі.

Реклама:

ТОВ "Парі" у 2010-2011 роках отримала дозволи на промисловий видобуток енергоресурсів на Нікловицькому, Семигинівському та Перемишлянському родовищах Львівської області, Пилипівському родовищі Івано-Франківської облаті та Шереметівському Чернівецької області.

За даними видання, ТОВ "Енерго-сервісна компанія "Еско-Північ" (має 3 дозволи на видобуток) також має відношення до Злочевського.

Власником "Еско-Північ" є кіпрська Burisma Holdings, яка отримала цей актив від Sunrise Energy Resources.

В 2008 році Sunrise опосередковано володіли ті ж самі - Злочевський та Лісін.

Також у 2010 році отримала дозвіл на розробку найбільшого в Україні Сахалінського родовища компанія "Укрнафтобуріння".

За даними преси, вона також контролюється Злочевським

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: