"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Табачника придумали нову схему наживи на дипломах

П'ятниця, 2 березня 2012, 11:08

ДП "Інфоресурс" 27 лютого уклало угоду з ДП "ПК "Зоря" на друк 2,98 млн примірників документів про освіту державного зразка, що виготовляються поліграфічним способом.

Вартість угоди склала 4,44 млн гривень, повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Середня вартість одного бланку склала 1,49 гривні.

Разом із тим, "Інфоресурс" монопольно продає навчальним закладам документи про освіту за значно вищими цінами, відзначають журналісти.

Реклама:

Наприклад, Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова 21 лютого за процедурою закупівлі "в одного учасника" уклав угоду з "Інфоресурсом" на придбання 3550 документів про освіту з середньої ціни 36,3 гривні за екземпляр.

Державне підприємство "Інфоресурс" створене Міністерством освіти, молоді та спорту в квітні 2011 року.

До того виготовленням документів про освіту займалось державне підприємство "Державний центр прикладних інформаційних технологій", яке через наявність авторських прав купувало бланки у приватного ЗАТ "НДІ прикладних інформаційних технологій".

Ця компанія контролювалася п’ятьма керівниками відомих наукових закладів, в тому числі ректором "Київського політехнічного інституту" Михайлом Згуровським.

Тоді ціни на бланки були аналогічні новим.

Передавальний акт правонаступництва між ДП "Державний центр ПІТ" та ДП "Інфоресурс" підписаний сторонами та затверджений Міністерством освіти і науки, молоді та спорту 18 серпня 2011 року.

Директором "Інфоресурсу" є Валерій Підліснюк, раніше відомий як заступник голови з питань споживчого ринку Святошинської районної державної адміністрації Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!