Глава МВФ: світова економіка відступила від краю прірви

Неділя, 18 березня 2012, 12:58

Світова економіка відступила від краю прірви і показує ознаки відновлення в єврозоні та США, але високий рівень держборгу в розвинених країнах і зростання цін на енергоресурси залишаються ключовими факторами ризику.

Таку думку висловила глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, виступаючи у неділю в Пекіні, повідомляє агентство Reuters.

"Світова економіка може перебувати на шляху до відновлення, але права на помилку немає і простір для маневру сильно обмежений", - сказала Лагард.

Вона звернула увагу на поліпшення макроекономічних показників у США і на зусилля Європи у боротьбі з грецькою борговою кризою як на докази правильності обраного міжнародним співтовариством курсу на протидію кризі.

Реклама:

За її словами, "завдяки спільним зусиллям світова економіка відступила від краю прірви і в нас тепер є причини бути більш оптимістичними".

"Однак оптимізм не має викликати помилкове відчуття безпеки. Як і раніше існують масштабні економічні та фінансові виклики, з якими ми маємо впоратися", - підкреслила глава МВФ.

Лагард звернулася до розвинених країн із закликом продовжити збалансовану податкову політику, реформи фінансового сектора, а також структурні та інституціональні реформи.

Країни, що розвиваються, за її словами, повинні зберігати високі темпи економічного зростання, однак при цьому не допускати "перегріву" економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!