Стабфонд єврозони надасть Греції 109 мільярдів євро

П'ятниця, 16 березня 2012, 20:37

Тимчасовий Фонд фінансової стабільності єврозони (EFSF) надасть Греції 109,1 мільярда євро (142,6 мільярда доларів) в рамках другої програми допомоги, вже покривши вартість операцій з обміну грецьких держоблігацій.

Про це повідомив у п'ятницю голова фонду Клаус Реглінг, пише Reuters.

Міжнародний валютний фонд також передасть Греції 28 мільярдів євро на додачу до 109,1 мільярда, які фонд буде виплачувати Афінам протягом чотирьох років замість трьох років в початковому плані.

Сума, яку надасть механізм фінансової стабільності єврозони, включає в себе 48 млрд євро у вигляді облігацій фонду, які підуть на рекапіталізацію грецьких банків в найближчі кілька тижнів.

Реклама:

"Це означає, що 61 млрд євро, який залишився, піде на стандартне фінансування в рамках програми", - додав Реглінг.

Кошти, які будуть надані фондом, не включають в себе 30 мільярдів євро, виділених єврозоною в якості компенсації приватним інвесторам, що брали участь в операції з обміну держоблігацій, а також 5,5 мільярдів євро на погашення накопичених відсотків.

За словами Реглінг, стабфонд єврозони надав 26,6 мільярда євро приватним інвесторам у державні папери Греції, випущені згідно міжнародного закону.

"Як тільки обмін грецьких держоблігацій, випущених згідно міжнародного закону, а також грецьких корпоративних і муніципальних облігацій, випущених за грецьким законом, буде завершений, частка участі приватного сектора може в цілому збільшитися до 30 мільярдів євро", - сказав Реглінг.

Стабфонд єврозони, кредитоспроможність якого становить 440 млрд євро, випустив 6-місячні облігації на суму 4,6 мільярда євро для погашення відсотків з грецьких облігацій на суму 5,5 мільярдів євро.

Якщо власники грецьких боргових паперів по міжнародному праву візьмуть участь в обміні, вони отримають 900 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: