Азаров каже, що оцінка агентства S&P є суб'єктивною

П'ятниця, 16 березня 2012, 17:55 -

Микола Азаров вважає суб'єктивною оцінкою зміну прогнозу довгострокових суверенних рейтингів України агентством S&P.

Міжнародне рейтингове агентство S&P виставляло перед кризою 2008 року дуже високі рейтинги багатьом фінансовим установам і країнам, які згодом збанкрутували, після чого і почалася, перестраховка з боку рейтингових агентств, пише на своїй сторінці у мережі Facebook прем`єр-міністр.

"В тому числі знижені оцінки і по Україні. Для зниження рейтингу України немає жодних об'єктивних підстав. Перше: в січні був профіцит бюджету. Ми маємо позитивні оцінки зростання економіки", - заявив Азаров.

За його словами, співвідношення боргу до ВВП знижується і знаходиться на набагато нижчих відмітках, ніж для більшості європейських країн.

Реклама:

"Україна стабільно розраховується за всіма своїми зовнішніми і внутрішніми зобов'язаннями. А що стосується невизначеності роботи з МВФ і "Газпромом", то і тут ніякої невизначеності немає. У нас є програми співпраці з МВФ, а також є діючий контракт з "Газпромом", який ми виконуємо.

На думку Азарова, оцінка агентства S&P є суб'єктивною.

"Мою думку розділяють практично всі керівники урядів, яким довелося мати справу з переглядом таких оцінок. Якщо почитаєте реакцію багатьох керівників країн Європи, то легко переконаєтеся в тому, що я сказав", – зазначив Азаров.

Нагадаємо, 15 березня рейтингове агентство Standard&Poor's змінило прогноз довгострокових суверенних рейтингів України на "негативний" зі "стабільного" через побоювання посилення ризиків щодо рефінансування, якщо Києву не вдасться виконати умови для надання кредитів МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: