Янукович ініціював початок корпоратизації "Енергоатому" і "Укренерго"

П'ятниця, 16 березня 2012, 14:32

Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову та Міністерству енергетики та вугільної промисловості надати на розгляд парламенту законопроект про корпоратизацію найбільших державних електроенергетичних активів - "НАЕК "Енергоатом" і "НЕК "Укренерго".

Відповідне положення міститься в Національному плані дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ в Україні на 2010-2014 роки, затвердженому указом президента № 187/2012 від 12 березня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

При цьому Міненерговугілля і Фонд держмайна зобов'язані провести корпоратизацію "Енергоатому" і "Укренерго" протягом дев'яти місяців з моменту набуття чинності відповідним законом.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

Реклама:

НАЕК також експлуатує Ташлицьку ГАЕС встановленою потужністю 302 МВт в турбінному режимі і побудовану на нижньому водосховищі ГАЕС Олександрівську ГЕС встановленою потужністю 11,5 МВт, які разом з Південно-Українською АЕС складають Південно-Український енергокомплекс.

"Енергоатом" також експлуатує Донузлавську ВЕС потужністю 11,6 МВт.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: