Виробники вермутів отримають нульову ставку на спирт

П'ятниця, 16 березня 2012, 10:04

Виробники вермутів отримають право використовувати вексель при сплаті акцизу на термін до 180 днів, причому ставка акцизу на спирт для них буде обнулена.

Про це ідеться в проекті закону №9268 про оподаткування етилового спирту, доопрацьованому до другого читання, пише газета "Комерсант-Україна".

Автори поправок до Податкового кодексу Сергій Майборода і Володимир Наконечний (обидва з Партії регіонів) запропонували обкладати за нульовою ставкою спирт, який використовується у виробництві вермутів і ветеринарних препаратів.

Зараз пільгові умови, зокрема, мають підприємства первинного та змішаного виноробства для виготовлення виноградних і плодово-ягідних матеріалів, сусла, ліків.

Реклама:

Крім того, виробники вермутів та ветеринарних препаратів отримають право подовжити з 90 до 180 днів термін розрахунку податковим векселем за акциз на використаний ними спирт.

Це дозволить уникнути подвійного оподаткування - виробники вермутів із вітчизняної сировини зможуть платити акцизний податок на готову продукцію після завершення повного технологічного циклу приготування, говориться в пояснювальній записці.

Учасники ринку вермутів зараз платять акциз при закупівлі спирту за ставкою, що стягується з готової продукції - 2,14 гривні за літр.

При цьому вексель гарантує оплату акцизу за ставкою 42,12 гривні за літр стовідсоткового спирту при його нецільовому використанні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: