"Вітіну тисячу" видаватимуть через банкомати

П'ятниця, 16 березня 2012, 09:08 -

Національний банк України працює на створенням системи видачі депозитних карток вкладникам, на які будуть перераховані компенсації за знеціненими вкладами Ощадбанку СРСР.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров у четвер в ефірі "Першого національного" телеканалу, повідомляє прес-служба уряду.

"І у кожного громадянина, який отримає компенсацію, буде вибір: чи то піти в будь-який банкомат зняти цю тисячу і витратити (це його право), або зберегти цю тисячу на вигідних умовах на своєму депозиті і отримати хороший відсоток з цього", - пояснив він.

"Тому ми дуже серйозно розрахували все. Ризики, звичайно, є, про які говорив експерт, я їх не можу заперечувати, ризики в будь-якій справі існують. Але ті запобіжні заходи, які ми збираємося прийняти, дозволять нам ці ризики мінімізувати", - зазначив глава уряду.

Реклама:

Крім того, за словами Азарова, виплати компенсацій вкладників колишнього Ощадбанку СРСР, будуть не одномоментні, розтягнуті в часі, щоб запобігти сплеску споживчої інфляції.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович 7 березня заявив, що з 1 червня і до кінця 2012 року повинна бути проведена часткова компенсація за знеціненими вкладами Ощадбанку СРСР.

Зокрема, очікується, що 6 млн громадян одержать по 1 тис. гривень компенсацій.

Янукович розраховує, що ті особи, яким будуть видаватися компенсації за вкладами в Ощадбанку колишнього СРСР, не стануть одержувати їх готівкою, а залишать на депозитах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: