"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саркозі знову хоче ввести "податок на Google"

Середа, 14 березня 2012, 19:42

Інтернет-гіганти мають сплачувати податок з онлайн-реклами французькому бюджету.

Про це, заявив президент Франції Ніколя Саркозі, передає Лєнта.ру з посиланням на Agence France-Presse.

За словами Саркозі, в разі свого переобрання він буде домагатися обкладення податком інтернет-компаній не тільки Франції, але і у всьому Євросоюзі.

"Неприпустимо, що компанії, які отримують мільярди євро виручки у Франції, не платять податків з цих доходів", - зазначив президент.

Реклама:

Раніше Саркозі вже давав доручення вивчити можливість введення так званого "податку на Google".

Пропозиція надійшла після неодноразових скарг медіакомпаній на те, що великі інтернет-портали заробляють на продажі рекламних площ, використовуючи їх контент, зокрема, новини.

Міністерство культури Франції виступило ініціатором законопроекту про новий податок на онлайн-рекламу, запропонувавши направляти отримані кошти на підтримку місцевих письменників, музикантів і видавців.

Google тоді засудив ініціативу, зазначивши, що інтернет-компанії створюють тисячі робочих місць, а таке рішення тільки сповільнить інновації.

У червні 2011 року французький парламент відхилив проект. Законодавці пояснили, що справляння податку з зарубіжних прибутків інтернет-компаній може створити прецедент, і в підсумку постраждають французькі компанії, які розвиваються в мережі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: