Нафта дешевшає через очікування зростання запасів у США

Середа, 14 березня 2012, 15:01

Ціни на нафту знижуються, оскільки інвестори чекають підвищення запасів нафти в США і зміцнення долара.

В 12.35 за Києвом нафта Brent подешевшала на 0,2 долара до 126,02 долара за барель, а нафта WTI - на 0,19 долара до 106,52 долара за барель, пише Reuters.

Brent вже тиждень торгується в діапазоні 124-126 долара, що трейдери пояснюють побоюваннями з приводу постачання ринку.

"Ринок затиснутий в діапазоні. Без Ірану, Сирії і, можливо, Судану ціни були б нижчими, але якщо не буде новин з Ірану, ціни не будуть рости", - сказав аналітик Jefferies Bache Крістофер Белью.

Реклама:

Тиск на ціну Brent надає зміцнення долара, який в середу піднявся до 11-місячного максимуму до єни і до місячного піка до євро.

В євро ціна Brent трохи нижче історичного максимуму, досягнутого у вівторок, що гальмує відновлення економіки в Європі, яке і так відстає від темпів економічного зростання США і країн Азії.

"Ми вважаємо, що потенціал зниження цін на нафту обмежений, оскільки судячи по стабілізації економіки зростання споживання досяг нижчої точки", - сказав директор з аналізу сировинних ринків Credit Suisse Private Banking Тобіас Мерат.

Центробанк США у вівторок повідомив, що очікує "помірного" зростання економіки в найближчі декілька кварталів і поступового зниження безробіття.

Ринок чекає щотижневого звіту Управління енергетичної інформації США про запаси нафти, а аналітики припускають, що запаси нафти минулого тижня підвищилися четвертий тиждень поспіль - на 1,7 мільйона барелів.

За даними Американського інституту нафти, запаси виросли на 2,8 мільйона барелів.

Міжнародне енергетичне агентство (IEA) в середу підтвердило прогноз зростання світового споживання нафти в 2012 році на 800 тис барелів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: