Депутати заборонять штрафувати "спрощенцiв" до кінця року

Середа, 14 березня 2012, 11:57

Верховна рада ухвалила в першому читаннi законопроект про внесення змiн до Податкового кодексу щодо вдосконалення податкових норм, які передбачають введення мораторiю на застосування штрафiв у 2012 роцi до суб'єктiв господарювання, котрі застосовують спрощену систему оподаткування, облiку та звiтностi.

За ухвалення такого рiшення у вiвторок проголосували 258 депутатських карток iз 419, зареєстрованих у залi, повідомляє агентство "Iнтерфакс-Україна".

За словами голови парламентського комiтету з питань фiнансiв, банкiвської дiяльностi, податкової та митної полiтики Віталія Хомутинніка, в законопроектi врахована бiльшiсть пропозицiй пiдприємцiв-"спрощенцiв".

"Документ передбачає введення мораторiю на застосування адмiнiстративних стягнень за окремi порушення податкового законодавства протягом цього року. Зокрема, це стосується порушень у заповненнi податкових декларацiй, сплати єдиного податку в розмiрi 15% для пiдприємцiв першої та другої груп, якi здiйснюють дiяльнiсть, не зазначену у свiдоцтвi, помилок у веденнi книги доходiв i витрат", - сказав вiн.

Реклама:

Також законопроект пропонує надати виробникам i торговцям ювелiрними виробами i дорогоцiнними металами можливiсть застосовувати спрощену систему, яка спрощує процедуру постановки на облiк платникiв єдиного податку платниками ПДВ тощо.

Хомутиннiк зазначив, що в майбутньому всi iнiцiйованi змiни до податкового законодавства профiльний комiтет вноситиме комплексно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: