Азаров буде відшкодовувати ПДВ "симетрично" прозорості бізнесу

Середа, 14 березня 2012, 11:34

Прем'єр-міністр Микола Азаров закликав бізнес працювати прозоро – тоді проблема відшкодування ПДВ вирішиться швидше.

На цьому він наголосив у вівторок під час зустрічі з керівниками представництв іноземних компаній, які працюють в Україні, повідомляє прес-служба уряду.

Азаров повідомив, що уряд щорічно виплачує величезні суми відшкодування податку на додану вартість.

Зокрема, у 2011 року виплачено удвічі більше, ніж у 2009 році.

Реклама:

"Ми вийшли приблизно на 70% відшкодування ПДВ в автоматичному режимі", - поінформував прем'єр-міністр, зазначивши, що проблема ще не вирішена до кінця.

"І тут повинна бути вулиця з двостороннім рухом. З одного боку, ми говоримо: давайте будемо працювати у прозорому режимі, і тоді ця проблема буде вирішуватися значно швидше. З іншого боку, ми, безумовно, вимагаємо від Податкової служби, щоб вона працювала оперативно і добропорядні компанії переводила на автоматичний режим, і взагалі не допікала їм своєю увагою", - наголосив Азаров.

Прем'єр-міністр також наголосив, що уряд робить все для створення сприятливих умов ведення бізнесу в Україні.

Зокрема, проведена адміністративна реформа (зменшене адміністративне втручання в бізнес), введена система "єдиного вікна", продовжується дерегуляція підприємницької діяльності (скасовано 54 тис. різних регулятивних актів).

"Ми не зупиняємося на цьому. Ми не вважаємо, що ми завершили цю роботу. Ми бачимо серйозний опір бюрократії, і, тим не менше, ми сповнені рішучості довести дерегуляцію до свого логічного завершення", - зазначив Азаров.

"Ми готові проводити всі необхідні реформи, всі необхідні заходи шляхом узгодження з усіма організаціями, що представляють і роботодавців, і робітничий клас, і підприємців", - запевнив прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!