"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна продасть 45% "Крименерго" 4 травня

Середа, 14 березня 2012, 10:46

Фонд державного майна оголосив конкурс з продажу 45% акцій енергопостачальної компанії "Крименерго" (Сімферополь).

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу ФДМ.

Виставляється пакет складається з 77835449 акцій номінальною вартістю 19,459 млн гривень.

Стартова ціна пакета акцій - 246 млн гривень.

Реклама:

Згідно з умовами конкурсу, його учасник повинен або постачати електроенергію в розмірі не менше 30% від обсягу енергії, яка постачається "Крименерго", або контролювати компанію, яка здійснює таку діяльність.

Покупець повинен забезпечувати виконання інвестиційних програм, які щорічно затверджуються Національною комісією держрегулювання енергетики, а також обслуговувати і ремонтувати електромережі в межах передбачених тарифами коштів.

У соціальній діяльності протягом 3 років від дати переходу до покупця права власності на пакет акцій він зобов'язаний не скорочувати чисельність працівників компанії більш ніж на 5% на рік.

Також покупець зобов'язаний до 2014 року розробити план дій з охорони навколишнього середовища зі строком її виконання до 2015 року.

ФДМ має намір провести конкурс 4 травня, заявки на участь у конкурсі мають бути подані за сім календарних днів до його проведення.

Як повідомлялося, наприкінці січня 2012 року Національна акціонерна компанія "Енергетична компанія України" передала Фонду державного майна 45% акцій "Крименерго".

6 березня Кабінет міністрів погодив умови продажу державного пакета акцій енергопостачальної компанії "Крименерго".

ПАТ "Крименерго" займає домінуюче становище на ринку енергопостачання Автономної Республіки Крим. 70% акцій "Крименерго" володіє НАК "ЕКУ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: