Думка експерта: Аукціон з розміщення ОВДП став відображенням затишшя на ринку

Вівторок, 13 березня 2012, 20:28

У вівторок, 13 березня, уряд провів черговий аукціон з розміщення ОВДП.

Мінфін пропонував дві серії стандартних облігацій з терміном обігу один і два роки, а також валютні облігації з терміном обігу півтора і три роки, зазначив спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса, коментуючи розміщення ОВДП.

"Судячи з усього, говорити про продовження ралі на внутрішньому ринку поки не доводиться. Мінфіну вдалося залучити значний обсяг коштів, особливо з огляду на відсутність коротких паперів, але при цьому ставки відсікання залишилися без зміни. Загальний обсяг залучених коштів становив 1,39 млрд гривень, причому левова частка припадає на дворічні папери", - пояснив експерт.

За його словами, Мінфін задовольнити три біда (з трьох поданих) по облігаціях з погашенням 05 лютого 2014 року на загальну суму 1,1 млрд гривень.

Реклама:

"Всі заявки були подані з прибутковістю 15%. За річними облігаціями Мінфін також задовольнив три подані заявки, всі на рівні 14,5% (не виключено, втім, що частина бідів подавалася на неконкурентній основі). Загальний обсяг залучених коштів становив 227,7 млн гривень", - розповів Фурса.

За доларовими паперами, відзначив спеціаліст, уряд прогнозовано розмістив тільки півторарічний папір, як і раніше відмовившись задовольняти єдиний бід за трирічними облігаціями (дана заявка, обсягом 100 тис доларів вже не перший раз не знаходить розуміння в уряді).

"Ставки відсікання по 18-місячним облігаціям становили 9,3%. Мінфін задовольнив шість з шести поданих заявок, прибутковість всіх бідів становила 9,3%. Аукціон став відображенням затишшя, що наступив на ринку на цьому тижні після невеликого ралі", - сказав експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!