Три європейські банки припинили співпрацю з Білоруссю

Вівторок, 13 березня 2012, 16:31

Банки RBS, BNP Paribas і Deutsche Bank припинили співпрацю з владою Білорусії протягом 2011 року під впливом санкцій США.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Білорусі Олександр Гур'янов, передають "Риа новости".

"Це були рішення конкретних банків, які, по моєму розумінню, вирішили випередити події і йти в фарватері обмежувальних заходів, які вже діють у відношенні Білорусії. Думаю, зіграло роль те, що стосовно окремих підприємств Білорусії діяли санкції США" , - сказав заступник міністра.

"Не секрет, що всі комерційні структури, в тому числі банки схильні прямому впливу санкцій рішень міністерства фінансів США. Тому, мабуть, не маючи рішень на рівні ЄС з обмеження економічного співробітництва з Білорусією, ці банки вирішили підтримати позицію своїх основних клієнтів - США", - додав Гурьянов.

Реклама:

Він також висловив думку, що в ситуації, що склалася більшою мірою постраждали не конкретні білоруські підприємства, а самі ці банки, "які позбулися певних фінансових потоків з Білорусії".

У той же час заступник міністра висловив надію, що рішення RBS, BNP і Deutsche Bank будуть переглянуті, тому що "з багатьма фінансовими структурами ЄС ми продовжуємо досить успішне співробітництво".

Він також підкреслив, що питання про обмеження державних експортних кредитів країн ЄС для Білорусії не ставилося і не ставиться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!