Україна хоче продати Іспанії більше "кіотських" квот

Вівторок, 13 березня 2012, 12:00

Україна планує збільшити обсяги продажу квот на викиди парникових газів Іспанії.

Про це заявив на брифінгу у понеділок міністр екології і природних ресурсів Микола Злочевський, повідомляє портал "Українська енергетика".

"Уже ведуться попередні переговори з Іспанією про збільшення обсягу закупівель. Крім того, досить багато країн дивляться на ефективність використання грошей, які ми отримали від іспанської сторони, для того, щоб почати переговори з нами", – сказав він.

Міністр уточнив, що до середини квітня планується погодження з іспанською стороною проектів у вітроенергетиці та з очищення води.

Реклама:

Злочевський також зазначив, що в 2010 році Україна уклала контракти на продаж квот на викиди парникових газів з Іспанією - на 30 млн євро, з Японією - на 430 млн євро.

Як повідомлялося, 9 березня у м.Бонн (Німеччина) на засіданні спеціального підрозділу секретаріату ООН щодо забезпечення дотримання вимог Кіотського протоколу Україна отримала позитивне рішення у питанні відновлення повноцінної участі у механізмах Кіотського протоколу.

Відтак, вона знову може брати участь у міжнародній торгівлі викидами та використовувати механізми спільного впровадження за національною процедурою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: