Янукович натякнув туркменському колезі: Україні потрібен газ

Вівторок, 13 березня 2012, 11:49

Україна зацiкавлена спiвпрацювати з Туркменiстаном у паливно-енергетичному комплексi, зокрема, у видобутку та транспортуваннi природного газу.

Про це заявив президент Вiктор Янукович на зустрiчi зi своїм туркменським колегою Гурбангули Бердимухамедовим у вiвторок у Києвi, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Нас, звiсно, дуже цiкавлять питання спiльної роботи в планi розвитку паливно-енергетичного комплексу. Той потенцiал, який має Україна, Туркменiстан може повною мiрою задiяти в розвитку видобутку та транспортування природного газу", - сказав Янукович.

За його словами, в Українi перспективним вважають Каспiйсько-Чорноморський напрям.

Реклама:

"Україна має намiр брати участь у питаннях облаштування газових родовищ, запропонувати своє обладнання i труби, також ми готовi розглянути будь-якi вашi пропозицiї, якi є для вас прийнятними в планi транспортування i будiвництва газопроводiв, створення структур, якi могли б узяти на себе органiзацiю такої спiвпрацi", - сказав Янукович, звертаючись до президента Туркменiстану.

Також він відзначив, що Україна зацікавлена взяти участь у добудовi газопроводiв, які проходять територiєю Туркменiстану.

"Ми готовi брати участь у розвитку другої гiлки газопроводу "Малай-Багтиярлик", i ми готовi продовжувати постачання нашого обладнання та труб на цю другу чергу", - сказав Янукович.

Крiм того, він назвав цiкавим для України проект будiвництва газопроводу Туркменiстан-Афганiстан-Пакистан-Iндiя.

Як відомо, Бердимухамедов у вівторок перебуває з державним вiзитом в Українi. Це перший вiзит президента Туркменiстану в Україну за останнi 10 рокiв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: