"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд випустив чиновників, що вкрали 23 мільйони гривень

Понеділок, 12 березня 2012, 20:24

Подільський районний суд Києва змінив міру запобіжного заходу з арешту на підписку про невиїзд, враховуючи стан здоров’я, колишнього заступника з будівництва ДП "Київпастранс" та колишнього в.о. директора компанії "Київміськбуд", які обвинувачуються і є підсудними у кримінальній справі про розкрадання понад 23 млн гривень бюджетних коштів, виділених на реконструкцію лінії швидкісного трамваю в столиці.

Про це повідомив начальник УБОЗ ГУ МВС України в місті Києві Олександр Плужник, передає УНІАН.

"Суд приймає рішення, як ви пам’ятаєте, справа відома була, але, виявляється, люди зараз на волі за станом здоров’я, ті, які перебувають під судом", - сказав він.

За словами Плужника, ці особи були організаторами злочинної групи, через яку "відбувався процес відмивання грошей на підставі фіктивних документів".

Реклама:

Як сказав керівник столичного УБОЗу, за наявною в нього інформацією, це не перше клопотання сторони захисту щодо звільнення вказаних осіб з-під варти за станом здоров’я.

Водночас Плужник зауважив, що за інформацією, якою володіє УБОЗ, вказані особи були у змозі брати участь у судових засіданнях, перебуваючи під вартою, тобто, в них не було "таких великих проблем із здоров’ям".

За словами Плужника, звільнені на підписку про невиїзд особи у ході як досудового, так і судового слідства не відшкодували суму завданих збитків.

Нагадаємо, 6 січня 2011 року в Києві міліція виявила розкрадання 23,6 млн гривень під час реконструкції третьої лінії швидкісного трамваю.

Встановлено, що впродовж 2008-2009 років за завищеними цінами було придбане обладнання та будівельні матеріали для реконструкції третьої лінії швидкісного трамваю в Києві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!