"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова ФДМУ каже, що приватизувати треба ще 1200 підприємств

Понеділок, 12 березня 2012, 19:26

Українська приватизація не завершиться найближчим часом, адже у державній власності ще перебувають сотні й сотні підприємств і приватизація в має непогані перспективи для подальшого розвитку.

Про це заявив у понеділок на засіданні "круглого столу" голова Фонду державного майна Олександр Рябченко, передає "Укрінформ".

"Згідно офіційних досліджень, з близько 4300 державних підприємств майже 1200 підприємств визначені як об'єкти, які потребують приватизації. Адже історична реальність свідчить, що державне підприємство, не маючи реального інвестора, не покращує свої виробничі показники", - сказав Рябченко.

"Гадаю, що після завершення нинішньої економічної кризи саме приватизовані галузі, приватизовані підприємства України матимуть перспективи для подальшого розвитку та зростання виробничих показників. Вони будуть локомотивами української економіки", - зазначив Рябченко.

Реклама:

Разом з тим, на його думку, підприємства окремих галузей неактивно виставляються на приватизацію.

"Галузеві міністерства чомусь не бачать приватизацію як важливий чинник економічного розвитку галузі. Очевидно, що обсяги приватизації на найближчі роки залежатимуть від результатів домовленостей між Фондом держмайна та галузевими міністерствами", - зауважив Рябченко.

Керівник Фонду держмайна також додав, що сьогодні лідером у приватизаційних процесах є Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

"Погляди керівництва фонду та міністерства у питаннях приватизації співпадають. Також непогані у нас стосунки й з Міністерством аграрної політики та продовольства, раніше непогано співпрацювали з Міністерством інфраструктури, однак нині воно перейшло на впровадження у галузі принципів державно-приватного партнерства", - відзначив Рябченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: