"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Під тиском слабкого євро золото дешевшає

Понеділок, 12 березня 2012, 15:51

Золото дешевшає під тиском слабкого євро і зниження очікувань, що ФРС США продовжить м'яку грошово-кредитну політику.

В 14.25 за Києвом золото торгувалося по 1,694 долара за тройську унцію в порівнянні з 1,708 долара на закриття торгів у п'ятницю, пише Reuters.

ФРС США на цьому тижні проведе нараду, на якій обговорить майбутню грошово-кредитну політику, і хоча центробанк раніше обіцяв утримати відсоткові ставки майже на нульовому рівні як мінімум до 2014 року, після публікації гарних показників зайнятості в п'ятницю інвестори втрачають надію на додаткові заходи підтримки економіки .

"Ми вважаємо, що з точки зору фундаментальних показників ціна золота повинна бути близька до 1,650 долара за унцію. Ми схиляємося до прогнозу зниження ціни", - сказав аналітик Standard Bank Вальтер де Вет, додавши, що в разі зниження ціни підвищиться споживчий попит, а головним фактором, що впливає на ціну в найближчий рік, будуть низькі реальні відсоткові ставки в США.

Реклама:

Економісти фінансових установ, що працюють безпосередньо з ФРС, знизили прогноз обсягу нового етапу валютного стимулювання до 525 мільярдів доларів з 600 мільярдів доларів на початку лютого.

Запаси забезпечених золотом фондів ETF, що є показником інвестиційного попиту, минулого тижня виросли дев'ятий тиждень поспіль - на 71,845 унцій до 70,759 мільйона унцій.

З початку березня запаси підвищилися на 320 тис унцій.

В 14,25 за Києвом срібло торгувалося по 33,6 долара за унцію в порівнянні з 34,15 долара на закриття торгів у п'ятницю, платина коштувала 1,672 долара проти 1,677 долара, і паладій - 699,47 долара проти 692 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!