"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Плани Януковича не посварять Україну з МВФ – Акімова

Понеділок, 12 березня 2012, 13:31

Перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова вважає, що соціальні ініціативи Віктора Януковича не матимуть значного впливу на співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Про це вона сказала на прес-конференції у понеділок, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Питання співпраці з МВФ залишається відкритим, проводяться робочі дискусії, і вони і далі будуть обов'язково проводитися. Найбільші розбіжності між МВФ та українським урядом були не стільки через бюджетні проблеми, оскільки там макропоказники були затверджені, хоча звичайно тут потрібна додаткова робота зараз, але це стосується в основному підвищення тарифів", - зазначила вона.

"Ви розумієте, що тема соціальних ініціатив тарифи не зачіпає, тому з цієї точки зору істотного впливу на наші стосунки з МВФ напевно не буде", - переконана Акімова.

Реклама:

Нагадаємо, головною вимогою МВФ до України є балансування доходів та видатків державного бюджету. Тарифи на газ були предметом постійної уваги Фонду тому, що існуюча система цін робить великі "дірки" у бюджеті НАК "Нафтогаз". Закривати ці "дірки" доводиться з державного бюджету.

Всі останні соціальні ініціативи Віктора Януковича є потенційною загрозою для державного бюджету. Таким чином, вони є перешкодою до налагодження співпраці з МВФ.

Як відомо, 7 березня президент Віктор Янукович запропонував нові соціальні ініціативи, серед яких збільшення доходів громадян і повернення вкладів Ощадбанку СРСР.

У свою чергу, прем'єр Микола Азаров заявив, що готовий взятися за реалізацію ініціатив глави держави.

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко оцінив обіцянки Януковича в 16 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!