У 2011 році держава направила на іпотеку 320 мільйонів

Понеділок, 12 березня 2012, 12:23

Для стимулювання попиту на первинному ринку житла з 1 липня 2011 року Державна іпотечна установа відновила іпотечне кредитування населення за допомогою надання банкам-партнерам фінансових ресурсів на вигідних умовах.

Про це розповів голова правління ДІУ Віктор Миргородський, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Він поінформував, що ця програма реалізується завдяки співпраці з українськими державними та комерційними банками.

Тепер їх загальна кількість становить 106 установ.

Реклама:

Миргородський зазначив, що на сьогодні завдяки цій програмі вже видано 390 кредитів на суму понад 100 млн гривень.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, які були направлені на іпотечне кредитування, склав в 2011 році 320 млн гривень.

"Ми відчуваємо, що інтерес і попит на кредитування з боку населення зріс удвічі. В цьому році наша робота, звичайно ж, прямо залежить від підтримки уряду. При гарантіях, передбачених у Держбюджеті 2012 року, ми готові вийти на ринок і залучити фінансові ресурси в обсягах понад 1 млрд гривень", - відзначив Миргородський.

Він також пояснив, що ці кошти ДІУ планує розділити порівну: 50% направити на фінансування недобудованих об'єктів, що дозволить додатково здати в експлуатацію близько півмільйона квадратних метрів житла, а другу половину коштів - на видачу доступних іпотечних кредитів.

Нагадаємо, фінансування будівництва житла не є функцією ДІУ. Але в часи прем'єрства Юлії Тимошенко ДІУ вперше почала викупати житло, ордери на яке потім роздавала екс-керівник уряду. З невідомих причин, після зміни уряду невірно працюючу схему не стали відміняти, хоча її ефективність і так звану "корупційну складову" стало неможливо контролювати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: