ДІУ планує ввести в експлуатацію 5,5 тисячі квартир у співпраці з банками

Понеділок, 12 березня 2012, 12:11

Співпраця Державної іпотечної установи з банками-партнерами дозволить найближчим часом добудувати і ввести в експлуатацію більше 390 тис. кв.м житла або 5,5 тис. квартир в різних регіонах України: Львівській, Івано-Франківській, Донецькій, Харківській областях, містах Києві та Севастополі.

Про це заявив голова правління ДІУ установи Віктор Миргородський, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"На сьогодні вже добудовані десять об'єктів площею 107 тис. кв.м. До кінця року плануємо ввести ще 14 об'єктів загальною площею 262 тис. кв.м житла", - підкреслив Миргородський.

Він також зазначив, що в рамках програми в 2011 році були профінансовані 26 об'єктів незавершеного будівництва на загальну суму 627 млн гривень.

Реклама:

Нагадаємо, фінансування будівництва житла не є функцією ДІУ. Але в часи прем'єрства Юлії Тимошенко ДІУ вперше почала викупати житло, ордери на яке потім роздавала екс-керівник уряду. З невідомих причин, після зміни уряду невірно працюючу схему не стали відміняти, хоча її ефективність і так звану "корупційну складову" стало неможливо контролювати. До того ж, ДІУ є надзвичайно закритою структурою, що стосується доступу до інформації про її діяльність. Проте, великі кошти з бюджету на добудову житла через ДІУ виділяються щороку.

Як відомо, прем'єр-міністр Микола Азаров під час виїзної наради з питань реалізації держпрограми "Доступне житло" 5 березня поставив конкретне завдання удвічі збільшити рівень іпотечного кредитування в 2012 році.

На виконання завдань уряду в 2011 році була розроблена і впроваджувалася програма із дофінансування об'єктів незавершеного будівництва, яке було припинене під час світової кризи.

Програма спрямована насамперед на те, щоб стимулювати будівництво ринку первинного житла, а також на забезпечення житлом людей, які вже вклали кошти у будівництво в цих недобудовах, а також на відродження іпотечного кредитування і, як наслідок, довіри населення до ринку будівництва житла, інвестування в цей ринок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: