Пакет "Дніпроенерго" для Ахметова подорожчав на 5 мільйонів

Понеділок, 12 березня 2012, 11:28

Найбільший вертикально інтегрований приватний енергохолдинг України "ДТЕК" придбає 25% акцій енергогенеруючої компанії ПАТ "Дніпроенерго", які належать державі, за 1 млрд 179,7 млн гривень.

Така вартість пакета акцій була визначена ТОВ "УСК Консалтинг" (Харків) в ході додаткової оцінки, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу "ДТЕК", який спочатку пропонував за пакет 1 млрд 174,1 млн гривень (на 0,1 млн гривень більше від стартової ціни), погодився заплатити за акції 1 млрд 179,7 млрд гривень.

Як повідомлялося, "ДТЕК" є єдиним учасником конкурсу з продажу 25% акцій "Дніпроенерго".

Реклама:

Згідно з вимогами законодавства, при отриманні лише однієї заявки ФДМ зобов'язаний провести додаткову оцінку виставленого на приватизацію майна.

"ДТЕК" уже контролює 47,55% акцій "Дніпроенерго", 25% +1 акція належить НАК "Енергетична компанія України".

"ДТЕК" наприкінці 2011 року виграв конкурси з продажу 25% "Київенерго" і 45,103% "Західенерго", в яких він також був другим за величиною після держави акціонером.

"ДТЕК" створений в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.

Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

"Дніпроенерго", одна з найбільших енергогенеруючих компаній України, володіє і експлуатує Придніпровську, Криворізьку і Запорізьку теплові електростанції (25 енергоблоків) сумарною встановленою електричною потужністю 8,185 ГВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: