"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китайський кредит на розвиток однієї шахти коштуватиме українцям чверть мільярда

Понеділок, 12 березня 2012, 10:23

ВАТ "Лисичанськвугілля" 1 березня уклало угоду з Державним банком розвитку Китайської Народної Республіки на запозичення під державні гарантії у розмірі 680 млн гривень, що еквівалентно 85 млн доларів.

Про це повідомляє "Вісник державних закупівель".

Кредит розрахований на 2011-2020 роки. Виплати за цей період складуть 283,71 млн гривень, що становить близько 42% від усього кредиту.

Обґрунтування закупівлі, проведеної за неконкурентною процедурою "в одного учасника", на сайті "ВДЗ" відсутнє всупереч закону про держзакупівлі.

Реклама:

Як повідомлялося, 21 лютого прес-служба Міненерговугілля поінформувала про підписання угоди між "Лисичанськвугілля" і Науково-технічною корпорацією "Тяньді" щодо реалізації пілотного проекту модернізації шахти "ім. Д.Ф. Мельникова" (Луганська обл..) на суму 85 млн доларів за рахунок кредитних коштів Державного банку розвитку КНР.

У квітні 2012 року перша партія обладнання надійде на шахту "ім. Д. Ф. Мельникова". Китайським обладнанням передбачається оснастити три нові лави. Реалізація пілотного проекту дозволить шахті протягом 1,5 року наростити видобуток вугілля до 1 млн. тонн.

Таким чином розпочата реалізація пілотного проекту в рамках домовленостей між президентом Віктором Януковичем та Головою КНР Ху Цзіньтао щодо залучення інвестицій для оновлення і технічного переоснащення вітчизняної вугільної промисловості.

За результатами державного візиту президента України до КНР у вересні 2010 року була підписана угода щодо фінансового співробітництва, положеннями якої зафіксована готовність китайської сторони виділити до 1 млрд доларів на модернізацію українського вугледобувного комплексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: