Янукович сподівається, що "вітіна тисяча" не полишить банки

Понеділок, 12 березня 2012, 09:21 -

Влада запропонує вкладникам Ощадбанку СРСР вигідні депозитні умови, щоб повернуті їм кошти залишилися в банківській системі України, працюючи на зміцнення її ліквідності.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв’ю програмі "ТСН-Тиждень", повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми розраховуємо на те, що нам вдасться якусь частину людей переконати, щоб люди залишили ці кошти на своїх рахунках - тобто не отримували готівкою, а залишили на рахунках. Ми для цього створимо вигідні умови", - сказав він.

Янукович додав, що такий крок не лише працюватиме на зміцнення ліквідності національних банків, а й дозволить досягти зниження кредитних ставок для фінансування та інвестицій у різні галузі економіки України.

Реклама:

Безперечно, також зауважив глава держави, в ході виплати боргів вкладникам Ощадбанку СРСР в обіг буде введена суттєва грошова маса.

"Дуже важливо, щоб ми не зірвали тут і інфляцію, курс. Ми все дуже серйозно прорахували. Ми не будемо це робити в один день. Передбачене поступове зростання соціальних виплат, деякі з них стабільні, тобто вони переходять і в 2013 рік, і ми розраховуємо, що вони будуть тільки зростати", - сказав він.

Президент додав - влада проситиме громадян класти кошти на депозити.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: